Oсем глоби за 12 000 лева на председател на комисия за технически прегледи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8785026 www.24chasa.bg
Снимка: Районен съд - Берковица

Районен съд – Берковица потвърди 8 наказателни постановления на „Автомобилна администрация“ – Монтана, с които на А. Д. - председател на комисия за технически прегледи, са наложени осем глоби - всяка на стойност 1500 лева, за некоректно въвеждани данни на автомобили при извършваните прегледи, чрез което е подпомогнал собствениците на превозните средства да не платят дължимите местни данъци и такси.

Нарушенията на А. Д. са били констатирани на 17.12.2019 г. при проверка на „Автомобилна администрация“ в пункт за технически прегледи”Л. С.”ООД в Берковица.

Представителите на автомобилната служба установили, че за периода от 09. 09. 2019 до 30. 10. 2019 г. при извършване на периодични преглед за техническата изправност на автомобили „Мерцедес Е270 ЦДИ“, „БМВ 530 Д”, „ИВЕКО 40 Ц13” , „Фолксваген Транспортер”, „Мерцедес ВИТО 120 ЦДИ ”, „Мерцедес 213 ЦДИ ”, „ ИВЕКО ДЕЙЛИ” и „БМВ Х5” - собственост на граждани и фирми, А. Д. е въвел некоректно в протоколите категорията на превозните средства като АВ1 вместо действителната М1 и N1.

От направената справка е било установено,че преминалите технически преглед МПС имат задължения за плащане на местни данъци и такси. В информационната система на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ се съдържа информация за платените данъци на превозните средства и в случаи на неплатени данъци системата не допуска извършване на преглед. При въвеждане на грешни данни на автомобилите обаче системата изписва, че има „неактуални данни“ и разрешава продължаването на прегледа, обясниха експерти.

В конкретните случаи неправилно отразената категорията на МПС е довело до възможността да се извършат прегледи, въпреки че реално за тези автомобили са се дължали местни данъци. Затова експертите на „Автомобилна администрация“ съставили Актове за установяване на административно нарушение и ги връчили на А. Д. , а въз основа на тях началникът на „Автомобилна администрация“ – Монтана издал наказателни постановления за глоби от по 15000 лева всяка, които жалбоподателят е атакувал пред съда. Като се запозна с всички документи, Районен съд – Берковица прецени, че председателят на комисията за технически прегледи А. Д. е манипулирал системата с грешни данни, които са му позволили да продължи и извърши прегледите, а собствениците на МПС да не платят дължимите данъци. Поради което съдът потвърди наказателните постановления на обща стойност 12 000 лева.

Решенията подлежат на обжалване пред АС – Монтана в 14 - дневен срок.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актрисата Саня Борисова и рапърът Кристо прекараха няколко дни заедно на тузарския гръцки остров Миконос, научи "България Днес". Дестинацията се превръща в една от най-актуалните за родните знаменитости, откакто нискотарифна компания пусна директни полети от София и обратно. Миналия вторник рано сутринта Саня и Кристо се появяват заедно на

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия. "Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат

Прахът на обичаната народна певица Христина Лютова беше разпръснат в Родопите. "Гласът на Родопа планина", както приживе беше наричана изпълнителката, почина през месец май тази година - 12 дни преди да отпразнува 80-ия си юбилей. Предсмъртното й желание е да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат от планинския рид Кайнадина