Белгийците са дали над 74 млн. евро за лекарски съвети през епидемията

https://www.24chasa.bg/novini/article/8787630 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От началото на епидемията от COVID-19 в Белгия за съвети от лекар по телефона са били похарчени над 74 милиона евро, съобщават местни медии. Отбелязва се, че местните власти подготвят законови промени, с които консултациите от разстояние да се превърнат от временна в постоянна възможност, предава БТА.

По последни данни от началото на юли в страната средно на ден от новото заболяване умират по 2-5 души и общият брой на жертвите достига 9776. Среднодневно в страната се отчитат по 85 нови случая на заразяване (62 123 досега), което показва траен, макар и бавен спад.

Съобщава се, че занапред работата от дома ще се превърне в постоянна мярка, като се предвижда работниците да получат възможност поне 1-2 дни в седмицата да не ходят до офиса. Над 90 на сто от дружествата, участвали в допитване, изразяват задоволство от надомната работа и дори съобщават, че резултатите са по-добри, отколкото при работата в обичайни условия. Уточнява се, че преди кризата едва половината от работодателите са били склонни да позволят на служителите си да работят от дома.

От летището в Брюксел днес съобщават, че очакват едва през 2024 г. аерогарата да възобнови дейността си до мащаба преди появата на новото заболяване. Допълва се, че за юли се предвижда летището да работи с едва 18 на сто от възможностите си, а през август - с 25 на сто. Основното обяснение за срива в дейността са ограниченията за пътуване извън ЕС.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда