Борисов: Не считам, че ново затваряне е правилно (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8787725 www.24chasa.bg
БОЙКО БОРИСОВ

Демокрацията не е само права, но и отговорност

Не считам, че ново затваряне е правилно. Това заяви пред министрите си премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

Думите му дойдоха в деня, в който бе отчетен нов рекорд със 188 заразени. Ден по-рано пък здравният министър Кирил Ананиев обясни, че ще има затягане на мерките при надхвърляне на 200 заразени на ден.

Считам, че като демократично общество, на база информацията, която всеки получава от медиите, всеки може сам да си спазва мерки.

Доказано е, че само маски, дезинфекция и дистанция пазят от коронавируса. Защо тогава им е нужна нова заповед? Да кажат, че ги затваряме, гневно обясни Борисов. От думите му стана ясно, че отговаря на критиките на десните партии, че не управлява добре кризата. Специално спомена бившия си здравен министър Петър Москов.

Отивайки на мач, бар, всеки си знае какъв е рискът. Какво пречи да си сложиш маската, добави Борисов.

Актуализираните приходи в бюджета вървят добре, но истинската криза ще настъпи в края на тази и началото на следващата година, заяви още премиерът. Социалната и финансовата системи няма да издържат без приходи, тогава ще разрушим държавността, обясни Борисов защо е против нови ограничения на икономиката и публичния живот.

Демокрацията не е само права, но и отговорности, завърши монолога си Борисов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов