Дариткова: Няма да позволим България да заприлича на БСП - празна каса, воюващи лобита и липса на лидерство

https://www.24chasa.bg/novini/article/8787837 www.24chasa.bg
Д-р ДАНИЕЛА ДАРИТКОВА. Снимка Архив СНИМКА: Десислава Кулелиева

Нямаме опасения от вот на недоверие - преодоляхме вече 4 такива. Правителството ще довърши мандата си, каза шефката на управляващата група

Няма да позволим България да заприлича на БСП - празна каса, воюващи лобита и липса на лидерство. Правителството ще довърши мандата си. Това заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от парламентарната трибуна. Тя бе в отговор на декларация на лидерката на БСП Корнелия Нинова от по-рано през деня.

В парламентарната зала днес
В парламентарната зала днес СНИМКА: Велислав Николов

Давате ли си сметка Нинова за какво използва парламентарната трибуна? За краткия си гастрол тук тя направи опит от трибуната да реши вътрешнопартийните си проблеми, каза Дариткова. И критикува левицата, че улисани във вътрешните си битки не вижда случващото се в държавата. Затова шефката на ПГ на ГЕРБ го напомни: от 1 юли се увеличиха всички пенсии въпреки кризата, мярката 60/40 позволи запазването на над 200 хил. работни места, учителските заплати вече са близо 1500 лв., а в началото на мандата бяха 600 - 700 лв. Новите работни места продължават да се увеличават, правят се инвестиции, отчете тя.

В рамките на мандата ще постигнем целите, които сме си поставили за това управление, защото те не са свързани с предстоящи избори и с желанието ни да останем на власт на всяка цена, а с желанието да помогнем на гражданите, категорична бе Дариткова.

Улисани във вътрешните си битки май пропускате последните данни на социолозите - водим ви с 15-20%, напомни тя на БСП. И попита червените: Наистина ли искате сега предсрочни избори?

Управляващото мнозинство е стабилно. Но в момент на криза отговорното поведение на всички изисква да бъдем обединени, да решаваме проблемите на гражданите, а не на партийните централи, каза още Дариткова.

Поведението на Нинова е изключително деструктивно, критикува шефката на ПГ на ГЕРБ. Тя дори не може да накара своята група да спазва противоепидемичните мерки в пленарната зала. При това на фона на усилията на медиците. В условията на медицинска криза сигналите от БСП не са полезни на обществото и хората, трябва с респект да се отнасяме към лекарите. На тях им се налага да са цял ден в костюми, а депутати не слагат маски, критикува Дариткова.
Нямаме опасения нито от поредното вето, нито от вот на недоверие - преодоляхме вече 4 такива. Усилията ви са безплодни, правителството на ГЕРБ и ОП ще довърши мандата си, завърши Дариткова и бе изпратена с бурни аплодисменти от депутатите си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина