Австралия ще ограничава завръщането на гражданите си от чужбина заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8787915 www.24chasa.bg
Скот Морисън СНИМКА: Ройтерс

Австралия вероятно ще забави процеса по завръщането на свои граждани от чужбина, заяви днес австралийският премиер Скот Морисън на фона на увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Австралия, предаде Ройтерс.

Увеличаването на броя на заразените принуди австралийските власти да изолират втория най-населен австралийски щат, Виктория, предава БТА. 

Границата между щатите Виктория и Нов Южен Уелс бе затворена тази нощ за несъществени пътувания и от двете страни на пропускателните пунктове се извиха дълги опашки. Движението бе ограничено за неопределен срок зарази скока на случаите на заразени в Мелбърн, столицата на Виктория. Около петте милиона жители на Мелбърн ще се завърнат към частична карантинна.

"Останалата част от страната знае, че жертвата, която правите сега, не е само за вас и семействата ви, а за цялото австралийско общество", каза Морисън на пресконференция, излъчвана по телевизията. "Мога да си представя недоволството. . . не можем да контролираме вируса, но можем да контролираме реакцията си", каза още австралийският лидер.

Карантината във Виктория ще се отрази негативно върху останалите австралийски щати и затова Морисън заяви, че ще предложи в петък на националния щаб за борба с коронавируса да бъде забавено завръщането на австралийски граждани и на постоянно пребиваващите в Австралия от чужбина, като бъде ограничен броят на полетите обратно към Австралия. Австралийските граждани и постоянно пребиваващите в Австралия са единствените две категории пътници, имащи право да пристигат в Австралия, след като властите затвориха през март държавните граници.

Съседната на Австралия Нова Зеландия вече предприе тази стъпка, като обяви вчера, че в продължение на три седмици националните авиолинии няма да превозват пътници до Нова Зеландия, за да може да бъде облекчена ситуацията в центровете, в които се настаняват пристигащи, които подлежат на карантина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда