Златото на бизнесмена Илия Златанов, което уж било изчезнало, открито в дома му

https://www.24chasa.bg/novini/article/8789469 www.24chasa.bg
Илия Златанов Кадър Нова тв

Златото на бизнесмена Илия Златанов, за което той твърди, че било открадното, е открито в дома му на бул. "Симеоновско шосе" . По този повод главният прокурор Иван Гешев призова в туитър Антикорупционния фонд да се извини на прокуратурата. Той пусна и снимки на златните монети, които са намерени  в дома на бизнесмена. Те били съхранявани в каса.

 Самият Златанов твърдеше, че му изчезнали 52 златни монети. Те били иззети при ареста на сина му Явор Златанов. Бащата и синът спорят за семейния бизнес, който всъщност е най-голямата фирма за асансьори у нас. 

Във видео на Златанов, публикувано от Антикорупционния фонд, той обяви, че от трезори на съпругата и сина му били иззети общо 35 килограма злато на стойност над 4 милиона лева. Пак по негови твърдения във видеото, по документи то му било върнато, но всъщност не било така, а изчезнало в багажника на колата на Любена Петрова, на паркинга на Специализирана прокуратура. Тя е съпруга на бившия следовател, а сега адвокат Петьо Петров.

Във вторник вечерта обаче с разрешение на съдия в дома, където Илия Златанов е адресно регистриран, имаше претърсване и уж изчезналото злато бе намерено там.