Втори опит за нов председател на КЕВР през юли

https://www.24chasa.bg/novini/article/8789895 www.24chasa.bg
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ

След отказа на Пламен Младеновски се очакваше това да стане през септември

ПЛАМЕН МЛАДЕНОВСКИ
ПЛАМЕН МЛАДЕНОВСКИ

Все пак до края на юли, а не през септември парламентът най-вероятно ще избере нов председател на КЕВР. В сряда депутатите от енергийната комисия гласуваха нови правила за предлагане на кандидати за шеф на регулатора и за изслушване на кандидатите за членове, чиито документи вече са внесени в парламента. Очаква се до петък те да бъдат одобрени и в зала.

В понеделник председателят на енергийната комисия Валентин Николов съобщи, че единственият кандидат за шеф на КЕВР - Пламен Младеновски, се е отказал. Николов поясни тогава, че вероятно изборът на нов председател ще е през септември. Процедурата трябваше да продължи със 7-те номинирани за 4-те места за членове на КЕВР.

Причината за поредната промяна - бързи номинации и избор, Николов обоснова с аргумента, че при удължаване на срока за избор на председател ще се получи разминаване на неговия мандат и тези на 4-мата нови в КЕВР.

Ако в петък, 10 юли, правилата бъдат гласувани в зала, започва да тече срок от 5 дни, в който да се направят предложения за нов председател на КЕВР. 5 дни номинациите ще стоят на сайта на парламента.

След тези 10 дни, между 21 и 23 юли, комисията ще определи дата, в която кандидатите за нов председател и членове на КЕВР трябва да представят концепции. Последната стъпка е гласуване в зала, което за всички петима ще стане до края на юли.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро