Какво се прави, ако намерим или загубим регистрационен номер?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8790598 www.24chasa.bg
КАДЪР: БНТ

Загубилите регистрационните номера на автомобилите по време на бурята ще трябва да пререгистрират колите си. От столичната "Пътна полиция" призовават хората, които са намерили регистрационни табели, да ги предават в пункта на КАТ, а от там ще уведомяват собствениците им, че могат да си ги вземат и така да си спестят разходи и загуба на време, предава БНТ.

Само през днешния ден петима души са предали намерени от тях регистрационни табели на автомобили на полицейски патрули по столичните улици или в пункта на "Пътна полиция" в София.

"Гражданите ги издирихме и им ги дадохме. По този начин няма нужда от пререгистрация на автомобила. Ето може да видите един номер, който го чакаме. Свързали сме се със собственика, идва и си го взима срещу една разписка, че е получил номера си", обясни началникът на отдел "Пътна полиция" - СДВР, комисар Любомир Костадинов.

Да си намериш изгубения номер има и алтернативен вариант. В социалната мрежа има група "изгубени/намерени регистрационни номера", в която хората публикуват снимки на табелите, които са открили. Ако не успеете да намерите регистрационния номер на автомобила си, ще трябва да го пререгистрирате.

"Ако имаме загубен или откраднат номер, да отиде водачът и да го обяви в районното управление. След като бъде обявен, трябва да дойде при нас да направим идентификация на автомобила и му издаваме нови номера", допълни комисар Костадинов.

Пререгистрацията излиза около 50 лева и минаване през каналите за проверка в "Пътна полиция".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта