Адвокатът на близките на Милен Цветков: Няма данни Кристиан да е бил невменяем

https://www.24chasa.bg/novini/article/8791275 www.24chasa.bg
Менко Менков Кадър: Нова тв

„Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той е готов да съдейства на разследването, се оказват някаква шега. Поведението му до този момент е коренно противоположно на заявеното. Искам да отбележа, че отказът му да участва в определени следствени действия - в експертизи, да дава сравнителни материали и други подобни неща е негово право. Той може да откаже да съдейства и да не говори до края на процеса”. Това заяви пред Нова тв адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

Защитникът коментира дали е станало ясно защо Николов не е спрял на светофара, на който се случи фаталният инцидент. „От досегашните данни по делото има информация, че непосредствено преди светофара той се е движил с определена скорост. Малко преди това, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се увеличава макар и малко. Няма действия от страна на обвиняемия да е предприел спиране”, допълни Менков.

Адвокатът каза още, че пробите на обвиняемия са потвърдили наличието на четири наркотични вещества. „Доказано е, че употребата на три от наркотичните вещества се е случила в рамките на 24 часа преди случилото се”, разясни защитника.

Към момента на извършване на деянието няма данни Кристиан Николов да е бил невменяем. „Може би една от предпоставките или предположенията той да откаже да участва в съдебно-психиатричната и психологична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде изготвена и без той да дава изявления пред вещите лица”, смята Менков.

Според защитника на семейството на журналиста за деянието обвинението предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни