Проливните дъждове засегнаха близо 1 милион души в китайската провинция Хунан

https://www.24chasa.bg/novini/article/8791781 www.24chasa.bg
Снимка: Радио Китай

Нестихващите дъждове засегнаха над 956 000 души и разрушиха стотици къщи в централната китайска провинция Хунан, съобщават местните власти, цитирани от Радио Китай.

Службата за контрол на наводненията и сушата в провинцията информира, че около 79 000 хектара земеделски площи са пострадали от дъждовете, които започнаха на 28 юни.

Юеян, един от най-засегнатите градове, бе наводнен, след като над него се изсипаха 261 милиметра валежи за 24 часа между вторник и сряда, което е нов рекорд за града.

В Чандъ, служители на въоръжената полиция помогнаха с поставянето на над 5000 торби с пясък и прокопаха повече от 10 отводни канала, след като нивата на местната река се покачиха в сряда вечерта.

Китай повиши степента на тревога до оранжева, втората най-висока в страната, заради бурите. Много провинции засилиха мерките за справяне с наводнения, тъй като проливните дъждове препълниха реките и предизвикаха свлачища в южните части на страната.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12