Затварят отново стадиони и дискотеки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8791836 www.24chasa.bg
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов СНИМКА: Архив

Забраната да има публика на стадионите ще бъде върната. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чието е предложението. Той обясни, че мярката е договорена на коалиционен съвет с ГЕРБ, на който е бил и здравният министър Кирил Ананиев, който "отишъл да пише заповедта".

Ако е необходимо, може да се спре и първенството, допълни Симеонов.

Трябва да се прекрати тази анархия, коментира Симеонов по повод последните футболни мачове и разпространението на заразата с COVID-19 след тях.

Забранява се работата и на нощните заведения и дискотеките, защото те също се явяват огнища на зараза, допълни Симеонов. Не беше нужно да се отслабват толкова рязко и навсякъде мерките, коментира той.

Ще бъде забранено и събирането на големи групи хора, като се затяга контролът за това.

Търговските работници, които обслужват клиенти без да носят маски, също ще бъдат глобявани, е друга мярка, приета по настояване на НФСБ.

Ще се засили и контролът за спазване на мерките при посещения на ресторанти на открито, отново по настояване на Симеонов.

Част от мерките ще бъдат върнати, защото виждаме, че обществото не умее и не иска да се пази, а тогава държавата трябва да влезе в правомощията и задълженията си за опазване на здравето на хората, коментира Симеонов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи