Турция може да започне новата учебна година дистанционно

https://www.24chasa.bg/novini/article/8792302 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Турция може да започне новата учебна година и дистанционно, заяви образователният министър на страната Зия Селчук, цитиран от частната турска телевизия НТВ.

По думите на министъра образователната система е готова за всеки един вариант, който ще бъде избран в зависимост от епидемиологичната обстановка в страната. По план учебната година следва да бъде открита на 31 август, но това също не е категорично, посочи Селчук, цитирана от БТА. 

"Ако кажат да отворим училищата на 31 август, сме готови за това. Готови сме и за смесен модел. Не се съмнявайте, че сме готови и за изцяло дистанционно обучение", каза министърът.

Той увери, че образователната система е подготвена също да приложи всички нужни предпазни мерки в случай на физическо завръщане в училищата - маски, хигиена и пр.

"Ще се запознаем с данните в края на август и ще действаме според тази картина в началото на септември. Ако ни кажат: "не отваряйте още известно време, продължете дистанционното обучение", ние ще го направим, няма никакъв проблем", заяви още Селчук.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина