Ивайло Иванов: Няма противодействие между службите, ние сме професионалисти

https://www.24chasa.bg/novini/article/8792454 www.24chasa.bg

МВР си е свършило работата край база "Росенец", коментира в Габрово главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Поискано е съдействие от НСО към нашите служители, те са отишли и, доколкото аз гледах записа и се запознах от това, което ми докладва директора на областната дирекция, колегите са изпълнили всички правомощия, които им се полагат по закон. Те са установили участниците и от едната, и от другата страна. Съответните материали по въпросния инцидент, какво се е случило и какво ние сме установили, е докладвано на компетентните органи и, ако ни бъде разпределено да извършваме някакви допълнителни действия, ще ги извършим", каза Иванов.

Той допълни, че не иска да коментира политици и отрече да има противодействие между службите.

Ивайло Иванов: Няма противодействие между службите, ние сме професионалисти

"МВР и НСО работят ежедневно и ще продължим да работим. Ние сме колеги, познаваме се от дълги години, заедно сме работили, минали сме през какво ли не, имаме инструкция за взаимодействие. Това дали се харесваме, дали не се харесваме, ние сме професионалисти и не мисля, че трябва да се опитва да се извършва някакво противодействие между службите".

Той обясни, че решението да се преразгледа списъка с охраняваните лица се взема според конкретния случай от комисия, която е от трима членове. Главният секретар и председателят на ДАНС са членове, а председател е началникът на НСО.

"Ние тримата вземаме решенията. Когато има някакъв нов сигнал, независимо дали е в ДАНС, дали е в МВР, или е в НСО, дали е от някоя друга служба в България или е от някоя партньорска служба, тая информация подлежи на анализ, но там никъде няма самосиндикално решение", коментира главсекът.

Той обясни, че се е чул с шефа на НСО ген. Станчев, но няма как комисията да се събере днес.

"Когато се събере комисията, ще бъдат разгледани данните, които имаме от българските служби за сигурност, ще бъдат анализирани всички факти и тогава комисията ще излезе с решение дали трябва дадено лице да бъде охранявано или не", завърши Ивайло Иванов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12