Пленумът да се събере спешно и заради акцията на прокуратурата при Радев, поиска опозицията на Нинова

https://www.24chasa.bg/novini/article/8793976 www.24chasa.bg
Подписката за свикване на Националния съвет е внесена днес в червената централа на "Позитано" 20.

Националният съвет на БСП да се събере спешно тази неделя, за да обсъди и новата политическа обстановка в страната след акцията на прокуратурата в президентството. Това са поискали 72-ма от членовете му, които днес са внесли подписка в деловодството на "Позитано" 20. Очаква се Изпълнителното бюро на партията да се събере в петък и да вземе решение.

Имаме нужда от единство в партията и парламентарната група по повод безпрецедентната обстановка, за да се възстанови демократичния ред в страната, аргументират се вносителите на подписката, които са основно опозиционери на лидерката Корнелия Нинова. Според тях БСП трябва да покаже, че е гарант за връщането на нормалността в държавата, а не да излиза с анонимни позиции в подкрепа на президента.

Сред подписалите искането Националният съвет да обсъди случващото се в държавата са и тримата кандидати за лидер на партията срещу Нинова - Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов.

Подписката се събира от няколко дни, като в официално внесения дневен ред се предвижда приемането на политическа декларация за единството на БСП и идейната същност на партията, както и за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ. Предлага се пленумът да обсъди и мотивите за вота на недоверие, който БСП готви към кабинета "Борисов 3" заради корупцията.

Опозицията на Нинова настоява и за промени в състава на комисията за вътрешен избор на лидер, по-известна като червената ЦИК.

Най-спорна точка на заседанието обаче се очаква да е обсъждането и приемането на годишния финансов отчет на БСП за миналата година. Преди месец пленумът бламира Нинова за отчета и не го прие. Опозицията й поиска да се създаде комисия, която да разследва как са харчени парите на партията по време на управлението на лидерката. Приближените й обаче напуснаха заседанието и кворумът се провали. Затова темата ще бъде поставена отново.

Нинова е подала отчета на БСП пред Сметната палата в нарушение на партийните правила, според които той трябва да бъде одобрен от Националния съвет и подписан и от шефът на Общопартийната контролна комисия, разкриха червени. Според тях това поставя под риск и самата регистрация на партията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави