Протестът в защита на Радев се пренесе пред Съдебната палата (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8794043 www.24chasa.bg
Протестът в защита на Радев се пренесе пред Съдебната палата Снимки: Цветелина Стефанова

Протест в защита на президента Румен Радев обедини леви и десни и вече час те скандират в негова защита. Тук за първи заедно застанаха лидерът на ДБ Христо Иванов и лидерката на БСП Корнелия Нинова , а също и Мая Манолова. В обединения фронт срещу властта са и от "Възраждане" и "АБВ".

Протестът мина под прозорците на Министерски съвет и затвори столичния бул "Дондуков". Под съпровода на барабани демонстрантите скандираха "Оставка".

Накрая, воден от Христо Иванов, протестът се премести пред прозорците на Съдебната палата.

"Не искаме да търпим произвол. Осъзнаваме, че много повече ни обединява, отколкото ни разделя. Днес не се делим на леви или десни. Днес от едната страна са хората, а от другата са мутрите", каза пред вратите на Съдебната палата адв. Емил Георгиев.

Трябва да действаме заедно и да изринем каскета, призова още той.

Някои от протестиращите призовават хората да блокират и Орлов мост.

Това, което докара всички политически сили днес тук има една единствена цел-да си върнем държавата, казват от "Правосъдие за всеки", които са на стълбите пред Съдебната палата. И възхваляват
тримата български граждани начело с Христо Иванов, които се опитаха да направят десант на брега край резиденцията на Ахмед Доган.