Експерти: Изкуственият интелект ще разгърне растежа във всички сектори

https://www.24chasa.bg/novini/article/8795651 www.24chasa.bg

Изкуственият интелект има огромна роля за подобряване на индустриите и обществото като цяло, заявиха правителствени представители, бизнес лидери и учени в рамките на Световната конференция за изкуствен интелект, провела се в четвъртък.

Отделно от офлайн церемонията по откриване в Шанхай, срещата се проведе виртуално с участието на прочути фигури в областта на технологиите като носителя на награда „Тюринг“ Йошуа Бенджио и изпълнителния директор на Тесла, Илон Мъск.

В речта си на видеоконференцията министърът на промишлеността и информационните технологии призова за ускоряване на развитието на изкуствения интелект, интелигентната икономика, насърчаване на участието на технологията в международното управление и придвижване на сътрудничеството в сферата.

Робин Ли, изпълнителен директор на компания Байду, каза, че интегрирането на транспортната инфраструктура с изкуствения интелект може да увеличи ефективността на превоза с 15 до 30% и допринесе с 2,4 до 4,8% за ръста на БВП. Той каза още, че Baidu Cloud ще пусне 5 милиона интелигентни сървъри до 2030 г. и обучи 5 милиона експерти по изкуствени интелект през следващите пет години.

Като един от пионерите в прилагането на изкуствения интелект в индустриалния интернет, Тесла е на път да постигне автономно шофиране от пето ниво през тази година. Това означава напълно автономно шофиране, при което пътникът не се налага да поема контрол в нито един момент, каза изпълнителният директор на компанията Илон Мъск.

Той похвали екипа на Тесла в Китай за работата им и каза, че се надява да посети завода в Шанхай възможно най-скоро.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка