Плажуващи стигнаха по суша и море до сараите на Доган, но са извън тях

https://www.24chasa.bg/novini/article/8800251 www.24chasa.bg
Общинският съветник Емил Пейчев от Царево доближава с лодка брега край сараите на Доган.

Протестиращи стигнаха с лодки до плажа край сараите на Доган в парк Росенец, а по стръмни пътеки към тях се присъединиха и други от митинга. Така стотина души се озоваха на метър от металната ограда, която разделя лятната резиденция на почетния председател на ДПС и останалата част от ивицата. Зад нея бяха привържениците на движението, които бяха поканени от протестиращите заедно да плажуват, но не се отзоваха. Вместо това влязоха в спор за обществено-политическия живот на страната и до ексцесии не се стигна.

Сред щурмувалите брега от плажа бе общинският съветник от Царево Емил Пейчев, който бе документирал кадрите на десанта по вода. Сред протестиращите край сараите в Росенец бе забелязан и Евгений Дайнов. Като водач по стръмните пътеки по суша пък се изяви кметът на Бургас Димитър Николов. Най-заклетите протестиращи обаче останаха на митинга далеч от брега и се излегнаха на шезлонги пред униформените. Те не бяха склонни да плажуват встрани от сараите, а направо на брега пред тях. 

По пътечките към плажа родолюбиви българи раздаваха вода на протестиращите, а хората с имоти бяха изкарали маркучи, за да ги охладят с вода в жегата.

Междувременно лидерът на "Да, България" Христо Иванов съобщи, че в Общинския съвет на Бургас ще бъде внесена докладна записка за вдигане на голям пилон с българското знаме на мястото, където преди дни на метри от сарая служител на НСО захвърли на пясъка трибагреника.