Синът на близък сътрудник на Дачич арестуван във връзка с безредиците в Белград

https://www.24chasa.bg/novini/article/8800413 www.24chasa.bg
Сградата на сръбския парламент Снимка: Архив

Синът на Петър Шкундрич, бивш министър на енергетиката и близък сътрудник на външния министър Ивица Дачич, бе арестуван снощи при опит да нахлуе в сръбския парламент с бухалка за бейзбол, съобщават сръбските вестници.

Владимир Шкундрич бил в първите редици на с група хулигани, с които чупели прозорците на сградата на Скупщината и хвърляли предмети срещу полицаите, предава БТА. 

При задържането му веднага казал, че е син на Петър Шкундрич.

Реагирайки на ареста, Ивица Дачич заяви, че Социалистическата партия на Сърбия /СПС/ още първата вечер най-остро е осъдила буйстването на хулиганите, насилственото нахлуване в парламента и нападенията срещу полицаи.

"Владимир Шкундрич няма никакви връзка със СПС и трябва да понесе всички предвидени в закона последствия", заяви Дачич.

Днес беше арестуван и Сърджан Ного, бивш депутат от движението Двери. Той е уличен като един от подстрекателите на вандализма по улиците на Белград през последните дни, предаде Танюг.

Адвокатът му уточни, че Ного се е отказал от депутатския си имунитет, тъй като има такъв докато не се учреди новият състав на парламента. Връчено му е решение за поставяне под арест за 48 часа, което трябва да бъде потвърдено след разпит в прокуратурата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов