Хиляди израелци демонстрираха в Тел Авив с искане за финансова помощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/8800813 www.24chasa.bg
Хиляди израелци протестираха в Тел Авив СНИМКА: РОЙТЕРС

Хиляди израелци демонстрираха в Тел Авив днес с искания за финансова помощ за самонаетите лица и собственици на бизнеси, които са пострадали тежко от рестрикциите, наложени зарази кризата с коронавируса, предадоха Франс прес и ДПА.

Демонстрацията се състоя въпреки усилията на правителството да я спре, включително среща на премиера и финансовия министър с представители на бизнеса вчера и предложен предишната вечер многомилиарден пакет с помощи. Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че планът ще бъде внесен за одобрение в кабинета още следващата седмица и грантовете ще бъдат раздадени незабавно. Протестиращите обаче са скептични, че обещанията няма да бъдат изпълнени, и искат да продължат натиска до тяхното реализиране, предава БТА. 

"Ще спрем протестите, когато парите са в банката", заяви един от организаторите по Канал 12.

Полицията преди акцията разположи солидни сили на площад "Рабин" и ограничи протеста до 1800 души предвид нарастващия брой на инфекциите в страната, която се бори с втора вълна на заразата. Участниците обаче се оказаха много повече.

Израелското министерство на здравеопазването потвърди тази вечер, че са регистрирани 1360 нови случая на КОВИД-19 за последните 24 часа.