Над 40 процента от китайците се тревожат от остаряването

https://www.24chasa.bg/novini/article/8801341 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Над 40 процента от живеещите в големите градове китайци се тревожат често от остаряването, като повечето от тях са на възраст между 30 и 34 години, показва проучване на вестник „Цинниен бао“, предава Радио Китай.

Проучването е обхванало 2005 респонденти, повече от 50 процента от които заявяват, че с напредване на възрастта им са все по-загрижени от това да печелят пари и да получат повишение в работата, докато 38 процента се притесняват за живота ако станат родители.

Резултатите от проучването също показват, че 35,8 процента се тревожат за закупуването на апартамент, последвано от женитба (35,4 процента) и водене на здравословен живот (32,4 процента).

Въпреки че някои от анкетираните смятат, че няма от какво да се безпокоят, докато са живи и здрави, 66,5% са на мнение, че трябва да постигнат определени цели до достигане на определена възраст.

По отношение на справянето с житейските трудности и изпитания, 66,2% от анкетираните са отговорили, че се опитват да приемат това, което животът им поднася, други 62,5% подкрепят усилията за самоусъвършенстване като четене и учене.

Сред анкетираните 30,2% са родени през 90-те години, а 52% са родени през 80-те.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12