Червени се събират на "Позитано" 20 - искат заседание на пленума заради протестите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8801484 www.24chasa.bg
Валери Жаблянов СНИМКИ: Николай Литов

Зрее скандал: през седмицата Нинова отказа да свика Националния съвет, очаква се хората й да го бойкотират

Да се проведе заседание на Националния съвет на БСП настояват част от членовете му. Те са внесени 72 подписа за това и в този час се събират на "Позитано" 20.

Сред подписалите се са основно опозиционери на лидерката Корнелия Нинова, като се очаква нейните хора да не дойдат на заседанието в опит да се провали кворума.

Има нова динамика на политическия живот, на площадите има много енергия и БСП трябва да каже къде е. Ние сме на протеста, но паралелно с това в тази ситуация - подготвящ се вот, искане на оставка на правителството, най-естествено е Националният съвет да се събере, коментира на влизане Дора Янкова. И обясни, че е трябвало пленумът да се събере и по-рано през седмицата. Ако ръководството е умно, ще свиква НС на 2 седмици - когато имаш оспорвано председателство и спорове по региони, е естествено колективният ум да заседава, защото тогава няма да има спор коя линия надделява и кой кой е, а ще се казва - партията мисли и взема решения, обясни Янкова. Така че колкото повече се събираме, толкова по-добре, допълни тя.

Има нова политическа обстановка, която трябва да се обсъди. Ние изглеждаме като пришити на протестите, част от хората там протестираха и срещу нас преди години, каза и Димитър Дъбов.

Заседанието е свикано по уставен ред и няма причина председателят да абдикира, надявам се да е отишла да свърши някаква домашна работа и да се върне, коментира пък Георги Божинов.

Очаквайте подробности. 

Красимир Янков
Красимир Янков

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов