Д-р Околийски: Протестите са резултат и на изолацията, има натрупано напрежение

https://www.24chasa.bg/novini/article/8802679 www.24chasa.bg
д-р Михаил Околийски Кадър: bTV

В България се наблюдава сериозно увеличаване на случаите на коронавирус и сега е моментът да мислим за последствията от пандемията. Това заяви пред bTV българският представител на Световната здравна организация д-р Михаил Околийски.

Tой коментира и продължаващите протести у нас. По думите му част от недоволството може да се дължи на последствията от изолацията заради коронавируса. Околийски смята, че по този начин е генерирано напрежение между хората, което трябва да намери своя „вентил“.

„Скупчването на хора на едно място без предпазни средства и дистанция води до предаване на вируса. В момента сме свидетели на подобна статистика – увеличаването на броя заразени както у нас, така и в световен мащаб“, коментира той.

Според него се събират все повече доказателства, че в затворени помещения с компрометирана вентилация, рискът човек да се зарази е по-голям и изтъкна, че тепърва ще се анализират данните дали и чрез въздух се предава COVID-19.

„СЗО препоръчва да се намери баланс между здравия разум за опазване благото на хората, опазването на икономиката и психичното здраве“, допълни още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина