Дончев: От партийна позиция е изгодно да подадем оставка, от държавна - не

https://www.24chasa.bg/novini/article/8803667 www.24chasa.bg
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ

Отнасям се с респект и внимание към всяко искане, но няма да подаваме оставки. От партийна гледна точка е по-изгодно да го направим и да отидем веднага на избори, но държавния интерес не е такъв, каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на Нова тв по темата "Мобилизация или отстъпление - какво следва за ГЕРБ?" 

„Това, което се случва на площада е демокрация. Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там. Опитвам се да чуя всяко недоволство. В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат. Организирането на протест в подкрепа на действащо правителство е странен жанр, но имаше повод – приемането на България в чакалнята”, поясни той.

Протестите се насочват към нас, защото управляваме, ние сме отговорни по дефиниция за всичко, защото управляваме. Имаше и нормални и интелигентни граждани, участващи по своя инициатива в протестите и това са голямата част, но има и провокатори,  смята вицепремиерът. Напрежението се подклажда и от "участници в българския политически живот, но призиви отправя от чужбина и г-н Божков", каза вицепремиерът.

Вотът на недоверие е политическа нелепица, след като предишният със същите мотиви не е успя, отговори Дончев на въпрос за намерението на БСП.

Право е на граждани да не ни харесват, но се надявам гражданската енергия да бъде канализирана. Г-н президентът поради малкия си политически опит не знае, че най-лесното е да накараш едни хора да викат срещу други, всеки може да го направи."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни