Проститутки настояват публичните домове в Германия да отворят врати отново

https://www.24chasa.bg/novini/article/8804961 www.24chasa.bg
Протестиращи проститутки. Табелата гласи: "Ние плащаме данъци, но никой не ни помага". СНИМКИ: Ройтерс

Проститутки излязоха на протест в квартала на червените фенери в Хамбург с молба публичните домове да бъдат отворени за работа въпреки пандемията, съобщи Ройтерс. 

Секс-работничките твърдят, че тяхната професия остава пренебрегната на фона на отворените ресторанти, магазини и барове.

Според Асоциацията на сексуалните работници, която организирала протеста, забраната върху публичните домове поради COVID-19 карало професионалистките да излизат на улицата, подлагайки себе си и клиентите си на по-голям риск. 

Публичните домове са напълно способни да въведат нужните здравни мерки, използвани от други индустрии - маски за лице, вентилирани стаи и записване на данните за контакт на клиентите, твърди асоциацията. 

"Проституцията не води до по-голям риск от инфекция в сравнение с други услуги, изискващи близък физически контакт като масажи, козметични процедури и дори танци и контактни спортове", каза асоциацията в изявление. 

Протестиращите носеха карнавални маски, свиреха на цигулки и държаха табели гласящи: "Ние плащаме данъци, но никой не ни помага", "Най-древната професия има нужда от вашата помощ" и "Скъпа Германия, ние привличаме твоите туристи".

Превод и редакция: Йоан Бондаков

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов