Александър Паунов напуска групата на БСП заради записа с Божков

https://www.24chasa.bg/novini/article/8808846 www.24chasa.bg
Александър Паунов

Лидерът на Комунистическата партия Александър Паунов напуска групата на БСП и остава независим депутат. Той ще подаде заявлението си още днес, след разговор с ръководството на соцпартията, обяви лидерката Корнелия Нинова.

До тук се стигна, след като прокуратурата обяви по-рано днес, че има записи на разговор на Паунов с Васил Божков.

Паунов не е член на БСП и разговорът му не ангажира нито партията, нито парламентарната група, категорична бе Нинова. Никой няма правя да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси, допълни тя.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Соцръководството е разговаряло с Паунов и той е потвърдил разговора си с Божков, разказа Нинова. Затова и напуска групата, но още утре ще се събере и коалиционният съвет на лявата коалиция, който да обсъди темата.

Това е личен разговор на Паунов с Божков, така че отговорността да си я носи той, коментира тя. И разказа, че никой от партията или групата не е имал знание за разговора до днес, когато той изтече. той е притеснителен и затова Паунов напуска групата.

След като обяви, че Паунов напуска групата на БСП, соцлидерката каза, че се надява и очаква "по същия начин да се подхожда към кореспонденцията на Васил Божков и с министъра на финансите, премиера и други хора от властта".

Случилото се днес е опит да се дискретидират протестите, да се представят като платени, а те са справедливи, коментира Нинова.

Запитана защо БСП няма официална позиция по исканата от протестиращите оставка на главния прокурор, Нинова обясни, че има декларация на Градската конференция на червените в София по темата.

Нямам мнение за Васил Божков, защото не съм общувала с него, допълни лидерката на БСП.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави