И жена от Швейцария била мишена на Васил Божков

https://www.24chasa.bg/novini/article/8808935 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Жена на име Бойка Василева, която живее в Швейцария, също била мишена на бизнесмена Васил Божков, стана ясно в Апелативния спецсъд.

Там се решаваше дали адвокатът Славчо Марков и шефът на охраната на Божков - Веселин Балтов, да излязат на свобода. По-рано на делото се разбра, че мишени са били Алексей Петров и Делян Пеевски.

Като мишени на бизнесмена Василева, Петров и Пеевски били посочени в показанията на Константин Бухлев, дадени на 26-и и 27-и май тази година.

Според обвинението Балтов и Славчо Марков са част от групата, създадена от Васил Божков за рекет, поръчки за убийства, изнасилвания.

Съдия Мариета Неделчева от Апелативния специализиран съд посочи, че има достатъчно събрани доказателства двамата да са съпричастни към престъпленията. Така например таен свидетел с №555 твърдял, че Славчо Марков бил посредникът при даването на пари на магистрати, полицаи, данъчни, които да потулват проверки спрямо Васил Божков. Друг свидетел твърдял, че Марков, който е адвокат от 1997 г., оказал влияние да бъде оневинен Бай Добри за покушението срещу Алексей Петров през 2002 г.

Друг свидетел твърди, че Славчо Марков бил човекът, който събирал информация и притискал момичета, които отказвали да бъдат интимни с Божков. Самият адв. Марков окачестви тези обвинения като абсурдни, а по обвиненията за момичетата - че дори не иска да коментира.

За методите на Божков внесла яснота и Весела Лечева, която е съпруга на простреляния бизнесмен Манол Велев. Също таен свидетел твърдял, че Божков лично му е признал, че Веселин Балтов е прострелял Манол Велев.

Свидетели също така казвали, че са отделени значителни суми, за да бъдат компрометирани магистратите и разследващите, които работят по делата на Васил Божков и да бъдат изфабрикувани свидетелски показания.

Съдът отказа да пусне на свобода Славчо Марков и Веселин Балтов с аргумента, че те могат да извършат престъпление, излизайки от ареста. Освен това съдия Мариета Неделчева посочи, че не могат да се приемат за основателни техните твърдения, че папката със снимки на Ангел Кънев, Ивайло Иванов и следовател Нели Тодорва, в които са записани техни лични данни, както и 10-те топчета, открити в Джоба на Веселин Балтов, са били подхвърлени. По-рано днес защитниците на двамата посочиха че поемните лица са били курсанти от МВР. Съдът обаче обясни, че първо няма данни дали наистина са били курсанти от института на МВР, а освен това са им били разяснени и правата, и задълженията като поемни лица и са се подписали върху протоколите, съзнавайки своята отговорност.

Съдия Неделчева посочи, че адв. Марков е уважаван адвокат в Софийската адвокатска колегия. В залата имаше негови колеги, на които след края на заседанието той благодари за подкрепата.

Решението е окончателно.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави