Огнян Стефанов от записа с Божков е близък още с Брендо и Цветан Василев, съдят го за укриване на данъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809017 www.24chasa.bg
Огнян Стефанов (вляво) посреща Иван Костов на премиерата на една от книгите си.

Журналистът Огнян Стефанов, с когото Васил Божков обсъжда протести и правителства е дългогодишен журналист и автор на книги. Собственик е на сайта "Фрогнюз", беше издател на вестник "Торнадо" за кратко. Той е бивш агент на Държавна сигурност с псевдоним "Академик".

Преди 12 г. Стефанов беше зверски пребит с метални пръти и едва оцеля. Биячите така и не бяха заловени. Нападнат е след като излиза от ресторант, където е вечерял с кокаиновия крал Евелин банев-Брендо, който по-късно беше арестуван за пране на пари и има три присъди в три държави. Нападението над Стефанов се случи в разгара на скандала с анонимния сайт "Опасните", който публикуваше информация от службите за сигурност. Така и не се доказа, че Стефанов стои зад него.

Журналистът беше близък и с покойния бизнесмен Младен Мутафчийски, който почина през ноември 2013 г. Фирми на Мутафчийски бяха рекламодатели на сайта на Стефанов.

Огнян Стефанов е приближен и на банкера беглец Цветан Василев, който често намира трибуна в сайта Фрогнюз. Неслучайно журналистът е подсъдим за укриване на данъци по материали, отделени от голямото дело за фалита на КТБ. Тезата на прокуратурата е, че Стефанов е получавал пари от КТБ по волята на Цветан Василев, но не е платил данъци върху тях.

След разкритията на прокуратурата Огнян Стефанов написа в сайта си, че очаква да го арестуват. Твърди, че разговорите му с Васил Божков са от журналистически интерес.