Съдят служителка в пощенска станция, откраднала социални помощи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809588 www.24chasa.bg

Районната прокуратура в Кюстендил е предала на съд Р.Ж. по обвинение за извършено от нея престъпление, съобщиха от прокуратурата. 

От държавното обвинение посочиха, че обвиняемата е работила в пощенската станция в ромския квартал на Кюстендил от февруари до април. В изпълнение на служебните си задължения тя следвало да изплаща социални помощи, съгласно ведомости, получени от съответната дирекция при община Кюстендил. Въпреки това, когато правоимащите отивали за получаването им, обвиняемата служителка им заявявала, че паричните средства не са постъпили и предстои получаването им на следващия ден. След няколко дни, при повторното идване на социалнослабите в пощенската станция, те установявали, че тя е затворена и се информирали от оставената бележка, че помощите ще бъдат изплащани в друг клон. Там обаче разбрали, че сумите вече са изплатени, за което имало положени подписи от получателите в разплащателните ведомости.

В хода на разследването е била назначена графологична експертиза, която установила, че подписите не са били положени от правоимащите. Общата сума на присвоените средства е 3458,36 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.