Корабите, участващи в учението "Бриз 2020", излязоха на море (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809630 www.24chasa.bg
Корабите, участващи в учението "Бриз 2020", излязоха на море

На националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2020" днес започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море, съобщиха от Министерството на отбраната.

Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, са напуснали Пункта за базиране Бургас и са излезли на море.

След като са извършили преход, по време на който са били отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите са заели районите за отработване на планираните епизоди.

Корабите, участващи в учението
Корабите, участващи в учението "Бриз 2020", излязоха на море

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските ВМС, тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба срещу подводен противник, подготовка и заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Корабите, участващи в учението
Корабите, участващи в учението "Бриз 2020", излязоха на море

Отменено е участието на ескадрения миноносец "Портър" от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна.

Корабите, участващи в учението
Корабите, участващи в учението "Бриз 2020", излязоха на море

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина