Трима избягаха от блокирана заради К-19 английска ферма

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809691 www.24chasa.bg
Работници AS Green и Co се трудят на полето преди да стане ясно, че има масово заразяване с коронавирус.

Паспортите на останалите, сред които се смята, че има и българи, са прибрани, раздават им бира и цигари

Трима души избягаха от английска ферма в графство Херфордшър, която преди дни бе затворена заради огнище на коронавирус. Един от тях е бил сред общо 74-те заразени работници.

Полицията все още ги издирва, а според информация в британски медии паспортите на останалите около 200 души са прибрани на сигурно място. Започнало е и раздаване на бира и цигари, за да се предотвратят бунтове. Местните власти ги снабдяват с храна още от началото на заключването в събота, но това се е оказало недостатъчно за успокояване на обстановката.

По непотвърдена информация във фермата се трудят и българи. Органите на реда обаче отказват да разкрият националността на работниците, за да избегнат етническо напрежение, каквото имаше около болни от коронавирус по-рано в Италия чужденци. Съобщават само, че са от Източна Европа.

Двама млади англичани, които са били в AS Green и Co до началото на юли, разказаха пред Би Би Си, че не са вземани предпазни мерки. Не са имали право да работят с ръкавици, на 60 души се е падала по една тоалетна и не са разполагали с дезинфекциращи средства. Те решили да поработят във фермата заради призива на британското правителство да се помогне за прибирането на реколтата и смятали, че е безопасно, след като ще се трудят на открито. Разбрали, че има заразени от медиите, дни след като я били напуснали. Опитвайки се да потърсят сметка на бившите си работодатели защо не са ги информирали, били блокирани в уатсап групата за екипа на AS Green и Co. Направили са си тестове за коронавирус по собствена инициатива и сега очакват резултатите.

Преди фермата да бъде затворена на 11 юли, работещите в нея сезонни работници са посетили на големи групи четири магазина в две близки градчета, сред които и румънски супермаркет.

Полицаи с маски охраняват изходите на фермата от няколко дни, но тя е разположена на голяма площ и не е изключено да има и други опити за бягство през полето. Затова се е стигнало до събиране на паспортите на работниците.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина