До 300 000 евро за проекти за местни пазари

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809783 www.24chasa.bg

Започва приемът на проекти по мярката за късите вериги за доставка и местните пазари от Програмата за развитие на селските райони, съобщи земеделското министерство. По нея максималната субсидия е 586 740 лв. или 300 000 евро, а минималната - 15 000 лв.

В късите вериги на доставка участват ограничен брой оператори, поели ангажимент да си сътрудничат. Местните пазари са тези, в радиус от 75 км от стопанството, от което е продуктът. В този радиус трябва да бъде и преработката на продукта и продажбата му на крайния потребител.

Изискванията към кандидатите за субсидии е да са юридически лица, регистрирани по Търговския закон или дружества, учредени по Закона за задълженията и договорите, които представляват колективен проект за сътрудничество за изграждане на къса верига или местен пазар. Крайният срок за подаване на проектните предложения по мярката е 14 септември.

До 20 юли лозарите трябва да оберат неузрялото грозде, ако искат да получат подпомагане от фонд “Земеделие”. От вчера започна подписването на договорите по новата мярка за събиране на реколтата на зелено от лозаро-винарската програма.

Между 15 и 19 юни са приети искания за финансова помощ за около 2,2 млн. лв. Заявените за подпомагане площи са над 7000 дка. Лозарите могат да получат максимум до 60% от заявената сума на разходите за отстраняване на гроздовете и на загубата на приходи от прилагането на мярката.

Програмата финансира пълното ръчно отстраняване на гроздето, докато все още не е узряло, като така добивът от съответната площ се намалява до нула.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Андреа, ексклузивно пред "България Днес": Не се чувствам предадена, правя песни, вдъхновена от личния си живот, казва изпълнителката "Не се чувствам предадена!" Това заяви Андреа специално за "България Днес" в първото си интервю след раздялата си с Кубрат Пулев. Фолкпевицата разкрива пред вестника, че никой не я е предавал в трудните моменти

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"