В Германия допускат втора вълна на заразата с новия коронавирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809799 www.24chasa.bg
В Германия тестват ваксина срещу COVID-19 СНИМКА: РОЙТЕРС

Мнозинството от германците все още не са имали контакт с новия коронавирус, смятат от германския институт за контрол на заболяванията въз основа на резултатите от тестовете за антитела в кръвта на донори, съобщи ДПА.

Само 1,3 на сто от кръвните донори имат антитела срещу новия коронавирус, сочат предварителни данни от бюлетин на Института "Роберт Кох".

"Затова може да се появи нова вълна на инфекцията, ако разпространението се повиши отново", казват авторите на доклада от бюлетина, предава БТА.

Наличието на антитела в кръвоносната система е знак, че човек е бил заразен с вируса, който причинява болестта COVID-19.

През април в Германия са изследвани 11 695 кръвни проби на донори. Резултатите сочат, че "вероятно мнозинството от населението все още не е влизало в контакт с вируса и все още е податливо на инфекцията ", каза директорът на института Лотар Вилер.

Той обаче подчерта, че резултатите не са представителни, тъй като само здрави хора могат да бъдат кръвни донори. Резултати от проучване за антитела сред кръвните донори в страната ще се публикуват на всеки 14 дни до края на септември.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и