Нулеви сметки за топла вода през юни в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809918 www.24chasa.bg
След като бе направен отчет на уредите, на част от абонатите в София вече се приспадат пари от сметките за парно.

Във фактурите има само суми от такси за отчитане на уредите

Немалко абонати на столичната топлофикация вече получават нулеви сметки за парно и топла вода за юни, установи проверка на “24 часа”. 

Защо получих сметка от 1,81 лв. за топла вода и какво означава това, попита столичанин, който дори я плати онлайн. Немалко хора се изненадаха, тъй като сметките им за юни варират от 1 до под 3 лева.

Апартамент в “Разсадника” получи известие, че дължи 2,41 лв. Сметки за подобни суми има в “Дианабад” и други столични квартали.
Оказва се, че това е таксата за топлинния счетоводител, която се начислява всеки месец и зависи от броя на уредите. Иначе масово сметките за топлата вода за юни са 0 лева.

От “Топлофикация София” обясниха, че са започнали да приспадат сумите, които трябва да се възстановят на клиентите след поевтиняването на природния газ със задна дата.

След падането на цените на синьото гориво с над 50% от 5 август 2019 г. насам КЕВР постанови и нови цени на парното. Те са средно с 10% по-ниски за страната, в София - с 11,16%. Във фактурите, които ще получат клиентите на столичната топлофикация, ще пише колко остава за прихващане.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави