Отложиха офертите за летище Пловдив за 12 октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/8809951 www.24chasa.bg
Срокът за подаване на оферти за концесията на летището в Пловдив се удължава за втори път. Сега предложения ще се приемат до 12 октомври, а отлагането е по искане на един от кандидатите.

Подаването на оферти за концесионирането на летище Пловдив е отложено за 12 октомври. Това става ясно от решение на министъра на транспорта Росен Желязков, публикувано на 10 юли, тоест в деня, в който изтече предишният срок за подаване на предложенията.

Процедурата за отдаване на летище Пловдив на концесия беше публикувана в Официалния вестник на ЕС на 4 март, а срокът за оферти първоначално беше 10 април. След това бе удължен до 10 юли, а сега се променя на 12 октомври.

Това е второто отлагане на срока по тази процедура.

Тя е за концесиониране на аеропорта за 35 години, като максималната прогнозната стойност на концесията е за 35 години. Очакваните приходи са 132 342 696 евро, или 258 839 815,12 лева.

В обхвата на концесията не е включено съоръжението, наречено “Перон”, защото е обект на съдебен спор. На него има местостоянки за самолети от 1 до 9.

Не влиза и имот от 300 кв. метра, който служи за помещение за служебни кучета на Министерството на вътрешните работи.

В. “24 часа” запита министерството на транспорта за причината за отлагане на офертите с още три месеца.

Оттам отговориха, че това е по искане на икономически оператор и комисията, която отговаря за процедурата за концесията, се е съобразила с него.

Сред мотивите на този кандидат-концесионер е невъзможността да бъде посетено летището в Пловдив предвид епидемичната обстановка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актрисата Саня Борисова и рапърът Кристо прекараха няколко дни заедно на тузарския гръцки остров Миконос, научи "България Днес". Дестинацията се превръща в една от най-актуалните за родните знаменитости, откакто нискотарифна компания пусна директни полети от София и обратно. Миналия вторник рано сутринта Саня и Кристо се появяват заедно на

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия. "Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат

Прахът на обичаната народна певица Христина Лютова беше разпръснат в Родопите. "Гласът на Родопа планина", както приживе беше наричана изпълнителката, почина през месец май тази година - 12 дни преди да отпразнува 80-ия си юбилей. Предсмъртното й желание е да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат от планинския рид Кайнадина