Преди месеци Горанов вбесил БСП с намек, че техни депутати са на заплата на “Московска”. Паунов си призна сега

https://www.24chasa.bg/novini/article/8810303 www.24chasa.bg
АЛЕКСАНДЪР ПАУНОВ

Червени депутати, изслушали разговора на колегата си Александър Паунов с Васил Божков, си спомниха една любопитна история отпреди месеци. Тогава Влади Горанов, извикан от соцгрупата в парламента, им намекнал, че сред тях има хора, които получават заплата от улица “Московска”. Румен Гечев и Георги Свиленски яростно атакували финансовия министър, който с леко иронична усмивка според депутат от БСП попитал защо си мислят, че той говори за офиса на Васил Божков, тъй като на "Московска" е Столичната община. Третото червено острие в дебата за хазарта е бил винаги Александър Паунов, разказват негови колеги.

Лидерът на Комунистическата партия, който е част от лявата коалиция, е потвърдил пред ръководството на БСП за разговора си с Васил Божков. След това е взето решение той да напусне червената група. То бе обявено от Корнелия Нинова на извънреден брифинг. Паунов остава независим депутат. Самият той бе с изключен телефон.

Паунов не е член на БСП и разговорът му не ангажира нито партията, нито парламентарната група, категорична бе Нинова. Никой няма право да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси, допълни тя.

Според разкази на Паунов пред медиите той се познава с Божков от времето, когато бизнесменът бе собственик на ЦСКА. В началото на 2007 г. Паунов е летял до Брюксел на разноски на партията си, за да присъства на частната изложба на Божков “Великолепието на България”. Тогава обяснява, че е бил в Европарламента, за да се срещне с комунистите от “Нова левица”. Паунов е депутат четвърти мандат от левицата. Първи секретар на Комунистическата партия на България от основаването ѝ през 1996 г. През 2001 г. партията му става част от лявата “Коалиция за България”. През годините коалицията бе преформатирана многократно, но Паунов неизменно оставаше в нея.Паунов е на 71 г., икономист по образование. В този мандат е избран от Варна и е член на комисиите по енергетика и транспорт.