България изчезва наполовина до 2100 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8812510 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

България е една от страните, които ще загубят над половината си население до края на века, се казва в изследване на Университета на Вашингтон в Сиатъл, САЩ. Основанието е раждаемостта у нас.

Изследването е направено от 24 учени, които са ръководени от д-р Кристофър Мъри и професор Стийн Волсет и е публикувано в престижното медицинско издание LANCET.

България е минала пикът на населението си от 7,05 милиона през 2017 г. В края на века то ще бъде 2,62 милиона според единия метод или 2,28 милиона по по-точния метод.

Населението на земята ще достигне своя връх през 2064 година от 9,7 милиарда човека и след това ще започне да намалява и в края на века ще бъде 8,8 милиарда.

Тогава Индия ще бъде най-населената държава на света с 1,09 милиарда човека, като в момента там са 1,3 милиарда. След това ще бъде Нигерия (791 милиона), Китай (732 милиона), САЩ (336 милиона), Пакистан (248 милиона) и ДР Конго, бивш Заир (246 милиона).

Всичко е заради факта, че ще се падне под 2,1 деца средно на жена, като тенденцията за повече ще се запази единствено в Африка.

За България данните са доста обезпокоителни като са 0,95-1,76 средно деца според единия метод и 0,94-1,72 по по-точния.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта