Съдят бивш клисар за кражба на пари от църква в Петричко

https://www.24chasa.bg/novini/article/8813262 www.24chasa.bg

Бивш клисар в православен храм в петричкото  с. Беласица е предаден на съд за кражба на пари.

Районна прокуратура - Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.А., привлечен към наказателна отговорност за кражба.

Шестдесет и осем годишният А. допреди няколко години работел като клисар в православен храм "Св. Пророк Илия" в с. Беласица. Пенсионерът живеел в къща, намираща се в съседство с църквата. След напускане на службата мъжът не върнал единия от ключовете от входната врата на храма.

В края на деня на 01.12.2019 г., свещеникът Б.М. констатирал, че в чекмеджето на дървения шкаф в църквата били оставени 200 лева - приход от продажба на свещи и дарения. Той заключил входната врата и напуснал.

В късните часове същия ден свещенослужителят включил приложението на мобилния си телефон, което използвал за видеонаблюдение на храма. В сградата имало шест камери, монтирани на различни места, включително и на входа. Б.М. видял човек с качулка на главата да се качва по стълбите към черквата. Учуден от толкова късен посетител в православния храм, свещеникът веднага отишъл да провери на място. Не намерил никого – нито в църквата, нито около нея. Уверил се, че входната врата е заключена.

При повторно преглеждане на видеозаписа му направило впечатление, че въпросното лице отключило вратата, за да влезе в храма и на излизане я заключило. Б.М. проверил чекмеджето, в което се съхранявали парите, и установил липсата им. Свещеникът веднага подал сигнал на телефон за спешни повиквания 112.

По случая е започнало досъдебно производство, като в резултат на проведените действия по разследването авторът на престъпното деяние е бил разкрит – бившият клисар Т.А.

Подсъдимият е признал на полицаите, че влизал в храма и посочил мястото, където укрил ключа – бивш комплекс "Рай". Пред разследващия орган той е отрекъл да е взимал пари от там и твърдял, че посетил църквата, за да се помоли.

Предстои делото да продължи в съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта