Дончев: 3 варианта - правителството остава, отива си или нов кабинет в този парламент

https://www.24chasa.bg/novini/article/8814069 www.24chasa.bg
Вицепремиерът Томислав Дончев КАДЪР: Би Ти Ви

Има 3 варианта - правителството остава, отива си или ново правителство в този парламент. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Би Ти Ви във връзка обсъжданията  с министри и висши функционери на ГЕРБ за различни варианти за излизане от кризата. 

"Трудно е решението, защото трябва да се намери балансът между гражданския мир и желанието ни да не се вкарва държавата в хаос", каза още вицепремиерът. 

"От партийна гледна точка имаме интерес от бързи избори, веднага. Много нови проекти не са структурирани, а ние като партия сме винаги готови за избори", добави той и каза, че всички варианти са лоши. 

По думите му всеки от вариантите е възможен, а настроенията са разнопосочни. "Дори при предсрочни избори, това ще дръпне датата с два месеца, но трябва да се прояви максимална чувствителност към това, което се казва от площада", обясни той. Според него гневът и разочарованията са теми, които ще продължат и занапред. 

Дончев заяви, че причината хората да излязат навън е загубеното усещане за справедливост. "Очевидно това, което имаме като резултат, не е това, което очакват хората".

Ще има санкции по отношение на компаниите, участващи в строителството на "Турски поток", каза още той. "Може да става въпрос и за нас, може и да не става. 

"Има политически лидери, които се опитват да употребят гражданската енергия, засега несполучливо. Тази енергия не трябва да се употребява - когато има граждански натиск, институциите функционират по-добре", обясни Дончев. "Гняв има, но трябва да бъдем по-смирени". 

Според него в годините назад е имало теми, в които управлението е трябвало да бъде по-решително. "Това са хора, които са ни подкрепяли или търпели, а сега са ни гневни". 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата