Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски: Победихме!

https://www.24chasa.bg/novini/article/8816988 www.24chasa.bg
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Снимка Ройтерс

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че неговата партия е победила СДСМ и е получила доверие да състави новото правителство на Северна Македония, съобщават македонските медии, предаде БТА.

Резултатите показаха, че опозицията е спечелила повече гласове от управляващите и е победила в 41 общини, заяви Мицкоски в първото си публично появяване след състоялите се вчера парламентарни избори.
Според него данните от гласуването са броени и внасяни в Държавната избирателна комисия /ДИК/ "съмнително", но той няма да търси отговорност от председателя на ДИК Оливер Деркосски за ставащото в комисията.

Мицкоски каза, че ВМРО-ДПМНЕ е получила гласове и в населени с албанци лрайони и посочи, че СДСМ и Беса имат десетина хиляди грасове повече от ВМРО-ДПМНЕ, но без Бса СДСМ има по-малко гласове.

Преговорите / за съставяне на правителство/ тепърва предстоят, но няма да работя, ако ми се поставят условия и ми се налага диктат. Не сме направили предизборна коалиция с албанци, но това не означава, че няма да има следизборна коалиция, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.
Мицкоски обяви и че ще внесе възражения срещу резултатите от гласуването.

Според досега обявените частични резултати при преброени 96 процента от бюлетините коалицията между СДСМ и Беса печели 46 депутати в новия парламент, а ВМРО-ДПМНЕ - 44.

Обществото обаче все още е в неизвестност, тъй като официалната интернет страница на ДИК стана обект на хакерска атака.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни