Джема Грозданова: Напускам парламента, защото не мога да бъда полезна

https://www.24chasa.bg/novini/article/8817149 www.24chasa.bg
Джема Грозданова

Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка. Това се посочва в мотивите на Джема Грозданова, която реши да се  оттегли от Народното събрание, съобщи БТА.

Тя е отбелязала, че възприема поддържането и развитието на Европейския проект като основна цел на нейната работа през годините.

Оценявам високо дадената ми възможност да изиграя основна роля в организацията и формирането на приоритетите на две председателства - на Комитета на Министрите на Съвета на Европа 2015-2016 г, както и на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., е отбелязала Грозданова.

Джема Грозданова: Напускам парламента, защото не мога да бъда полезна

"Чрез длъжността, която заемах успявах да мотивирам позиции, да търся и да пазя баланса между институциите, да намирам компромисни решения чрез преговори. В полза на България. Успявах да намирам точката на съгласието по различни теми и да уважавам мнението на другия", е отбелязала в мотивите за подадената оставка Грозданова.

Тя признава напредъка на България по време на прехода и иска всичко постигнато да се надгражда и да бъде устойчиво. Вярвам, че гражданите на България имат своята роля във вземането на решения, е посочила Джема Грозданова, която цитира писмо на Едмънд Бърк до избирателите от Бристол, 1774 г. - "парламентът е нарочно сформирано събрание на една нация, която има общ интерес - този на цялото".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов