Съдят мъж за изнасилване и кражба. Заплашил с нож: Ще те заколя

https://www.24chasa.bg/novini/article/8817444 www.24chasa.bg

Обвиняем за изнасилване и кражба е предаден на съд с акт на Районна прокуратура - Разлог.

К.П. (на 34 години) застава на подсъдимата скамейка за престъпленията, които извършил на 7 ноември м.г. Тогава, около полунощ, обвиняемият П. дошъл пред дома на негова позната, живуща в село в община Разлог. По това време жената била легнала в една от стаите, а в другата била майка й.

С голям кухненски нож той разкъсал мрежа, поставена пред прозореца на мазето на къщата. По този начин успял да проникне в чуждия имот и да се качи на горния етаж. Събудената от шума стопанка била станала, когато К.П. застанал пред вратата на нейната стая. Въпреки че бил облечен с тъмен суичър, с поставена качулка на главата и с кърпа, покриваща устата му, жената го разпознала.

В следващия момент обвиняемият блъснал пострадалата и размахал ножа пред нея. Жената паднала, а той започнал да й нанася силни удари по главата. През цялото време продължавал да насочва острието на ножа срещу нея, опирал го до шията й, запушвал й устата, душил я. С действията си нападателят целял да сломи съпротивата й и да осъществи полов акт с жената. Заплашил я с думите "Сега ще те заколя!" и й причинил порезни рани на ръцете.

Въпреки сложното състояние, в което се намирала от нанесените удари и борбата, пострадалата продължила да оказва съпротива на насилника. Обвиняемият, възползвайки се от физическото си превъзходство, успял да се съвкупи с нея. След това я принудил да му посочи мястото, където тя съхранявала парите. Отнел от нея двеста лева, мобилен телефон и напуснал дома на пострадалата.

В хода на разследването на престъпните деяния извършителят, който е осъждан, е бил установен. Предстои делото срещу него да продължи в съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов