Започва ремонт на 10 км от жп линията Елин Пелин-Костенец

https://www.24chasa.bg/novini/article/8817558 www.24chasa.bg
Шефът на НКЖИ Красимир Памукчийски (вдясно), Стефан Тотев и Душан Коцич - представители на консорциума, подписаха договора за модернизация на жп участъка.

Подписаха договора с консорциума “Щрабаг Джи Пи Рейл 2017”

Договорът за модернизацията на железопътната отсечка от 62 до 73 км от участъка Елин Пелин-Костенец, бе подписан в четвъртък в НКЖИ. Изпълнител е консорциум “Щрабаг Джи Пи Рейл 2017”, включващ българския клон на австрйската “Щрабаг”, “Щрабаг рейл” и българската “Джи Пи Груп”.

Срокът за изпълнение е 64 месеца. Строителството включва нов железен път, контактна мрежа, системи и съоръжения на външно електрозахранване и външно осветление на гаровите райони, както и изграждане на системи за видео наблюдение и пътнически информационни системи.

Ще бъдат изградени 8 тунела за двойна жп линия с приблизителна обща дължина 5478 м, 2 виадукта с дължина 1005 м и 11 моста с приблизителна обща дължина 777,70 м. Ще се поставят шумозащитни съоръжения от 1066 м и отводнителни съоръжения. В обхвата на проекта за модернизация е включена и спирка Немирово.

Строителството на жп участъка Елин Пелин-Костенец е част от модернизацията на линията София-Пловдив. Проектът се финансира от програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актрисата Саня Борисова и рапърът Кристо прекараха няколко дни заедно на тузарския гръцки остров Миконос, научи "България Днес". Дестинацията се превръща в една от най-актуалните за родните знаменитости, откакто нискотарифна компания пусна директни полети от София и обратно. Миналия вторник рано сутринта Саня и Кристо се появяват заедно на

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия. "Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат

Прахът на обичаната народна певица Христина Лютова беше разпръснат в Родопите. "Гласът на Родопа планина", както приживе беше наричана изпълнителката, почина през месец май тази година - 12 дни преди да отпразнува 80-ия си юбилей. Предсмъртното й желание е да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат от планинския рид Кайнадина