Рааб: Руски агенти са опитали да се намесят в изборите във Великобритания

https://www.24chasa.bg/novini/article/8817591 www.24chasa.bg
Доминик Рааб СНИМКА: Ройтерс

Руски агенти са се опитали да се намесят в изборите във Великобритания в края на 2019 г., като са публикували в интернет изтекла информация за търговските преговори между Вашингтон и Лондон, пише британското издание London Evening Standard.

Това заяви министърът на външните работи на Обединеното кралство Доминик Рааб. В момента тече разследване по случая. Публикуваните в интернет документи са получени нелегално, по думите на Рааб, предава "Фокус".

"На базата на разширени анализи, правителството заключи, че почти сигурно руски агенти са се опитали да се намесят в изборите от 2019 г. чрез публикуване в интернет на нелегално придобити изтекли правителствени документи", заяви Рааб в писмено съобщение към британския парламент.

"Деликатна правителствена информация за търговския договор между Великобритания и САЩ е била придобита нелегално преди изборите от 2019 г. и разпространена онлайн чрез социалната платформа Reddit".

Министърът твърди, че няма доказателства за "широка руска кампания" по време на изборите и не е ясно дали Кремъл е бил замесен в акцията.

"Тече разследване и би било неприемливо ако дадем повече информация на този етап. Правителството си запазва правото да реагира със съответните мерки в бъдеще", завърши министърът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи