Кината в Китай отварят врати на 20 юли

https://www.24chasa.bg/novini/article/8818246 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Държавното управление по кинематография в Китай обяви, че кината в цялата страна ще бъдат отворени от 20 юли, съобщиха ТАСС, Ройтерс и АФП.

Решението е взето във връзка с нормализирането на епидемиологичната обстановка в Китай, предава БТА.

Кинозалите в Китай са затворени от шест месеца като част от драконовските мерки срещу разпространението на новия коронавирус. Китай е вторият по големина в света кино пазар.

Кината в районите с нисък риск от зараза ще отворят, но посетителите ще трябва да носят защитни маски. В зоните със среден и висок риск прожекции няма да има. В момента в Китай няма нито един район, в който да има висок риск от разпространение на заразата. За зони със среден риск са обявени само 4 квартала в столицата Пекин.

"Това е добра новина за индустрията, хората са въодушевени", каза Гао Чън, бивш главен мениджър на верига кина в Пекин. "Бизнесът е в отчайваща ситуация заради високите оперативни разходи за наеми".

Кината, които заработят, ще трябва да приемат посетители до едва 30 на сто от капацитета си и да оставят празни седалки, за да се спазва дистанция. Билетите ще се резервират предварително и няма да се позволява внасяне на храни и напитки в залите.

Цената на акциите на най-големия собственик на кина в Китай "Уанда Филмс" с над 600 киносалона в страната се повиши при новината за отварянето на киносалоните. Миналата седмица компанията прогнозира нетни загуби от 230 милиона долара за първите шест месеца на годината, след като за същия период на миналата година е била на печалба от около 75 милиона долара.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина