"Артекс" грабна приза "Компания на годината"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8822062 www.24chasa.bg
Арх. Весела Мирянова и нейният внук получават отличието “Компания на годината”.

Арх. Весела Мирянова и внукът приеха наградата като отличие за  усилията на една изцяло българска компания да въведе приемствеността в бизнеса като ценност

За шеста поредна година българските компании и институции бяха отличени за принос към развитието на бизнеса, качеството, човешките ресурси и иновациите у нас.

На събитието, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club, строителната инвестиционна компания “АРТЕКС инженеринг” получи поредния приз за дейността си - отличието “Компания на годината” в категория “Строителство и архитектура”.

Арх. Весела Мирянова - председател на Съвета на директорите на “АРТЕКС инженеринг” - прие наградата заедно с внука си, с което отправи изключително силно послание за приемственост на ценностите в бизнеса.

“Аз съм тук с нашия внук, който е символ на приемствеността на една изцяло българска семейна компания. Получаваме тази награда в годината, в която честваме 170-годишнината от рождението на великия народен поет Иван Вазов, затова искам да цитирам тези негови думи:

“Аз работих половин век на книжовното поле, движен от неумолимия вътрешен тласък, подчинявайки се на неутолимата душевна жажда да служа на истината и красотата.”

И когато днес получавам тази награда, искам да кажа, че

това е символът

и веруюто на

“АРТЕКС

инженеринг”

- да служим

на истината и

на красотата”,

категорична бе арх. Мирянова, която е възпитала тези ценности както у децата си, така и у целия екип, с който работи.

“АРТЕКС инженеринг” е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна компания, създадена от архитектите Весела и Пламен Мирянови с една основна цел -

да създава

безупречно

качество

по световни

стандарти,

да надхвърли очакванията на клиента и обществото.

Компанията се позиционира в най-високия сегмент на пазара на недвижими имоти - проектира, инвестира и строи луксозни и иновативни жилищни сгради и комплекси, административни сгради, храмове и други. Повече от четвърт век “Артекс” налага и създава нови стандарти в строителството и е един от най-устойчивите примери за стабилност в българската икономика.

Високото качество и етично поведение в бизнеса увеличават клиентите на компанията през годините, защото

основните

ценности на

“Артекс”

остават

непроменени

- почтеност,

достойнство,

висок морал

и етичност,

вяра в доброто,

непрекъснат

стремеж към

съвършенство

Тези основополагащи за компанията идеали са внедрени не само като семейно верую в няколкото поколения архитекти, които ежедневно създават емблематичното за “Артекс” безупречно строителство, но са вдъхновения за всички, които работят с “Артекс”!

“За нас архитектурата не е просто професия, а път към съвършенството, послание към бъдещите поколения, в които са вградени името, уменията и честта на създателите им” - споделя още арх. Весела Мирянова и вярва, че който търси съвършенството, пътят рано или късно го среща с “Артекс”.