Доброволец плаща от джоба си да гаси пожар край Чепеларе

https://www.24chasa.bg/novini/article/8824159 www.24chasa.bg
Едуард Монов Снимки: Валентин Хаджиев

Доброволец пътува на собствени разноски от Неделино до Чепеларе да гаси пожар, обхванал 20 декара общинска гора.

29-годишният Едуард Монов научил от интернет страницата на общината, че се набират доброволци, които да помогнат в неутрализирането на пожара до село Павелско. Помолил майка си да го закара с кола до Чепеларе, а след това се върнал с автобус.

В Чепеларе Едуард намерил общинския служител, който отговаря за организирането и екипирането на доброволците, и прекарал следващите няколко денонощия на мястото на бедствието, където екипите на районната противопожарна служба, служители на горското стопанство и доброволци полагали всички възможни усилия да не допуснат пожарът да се възобнови и разрасне.

“Три дни

гасихме до

пълното му

ликвидиране

Правя го просто да помогна в такива трудни ситуации. Участвал съм в гасене на пожари навсякъде в страната, при над 100 случая”, разказа Едуард.

Младият мъж е инженер по пожарна безопасност, но никога не е работил в системата. От три години е доброволец в Неделино. Работи във фирма за фойерверки, която прави заря на различни места в България и чужбина.

“Всеотдаен човек!

Не мрънка и е

много отговорен, пожарникарите са впечатлени. Дошъл е за своя сметка и е спал в пожарната, докато се изгаси огнището”, каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Той е поканил доброволеца, за да му връчи почетен плакет и грамота за благодарност от общината. От управата обмислят да му направят и специален подарък изненада, свързан с предстоящия зимен сезон.

“24 часа” номинира Едуард Монов в кампанията си “Достойните българи”, която отличава обикновени хора, извършили необикновени дела.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка