Зам.-министър: Момиченцето от Перник е добре, настанено е в приемно семейство, където ще получи грижа и любов

https://www.24chasa.bg/novini/article/8829663 www.24chasa.bg
Стоименова си играе с малкото момиченце. СНИМКА: ФЕЙСБУК НА АДРИАНА СТОИМЕНОВА

3-годишното момиченце от Перник, което е било малтретирано от майка си, е настанено временно в приемно семейство. За да провери как е детето в дома на приемните родители отиде зам.-социалната министърка Адриана Стоименова. Тя лично се е убедила, че момиченцето се чувства добре, спокойна е и е много игрива. Приемната майка пък имала добър професионален опит и веднага успяла да установи връзка с момиченцето. Домът бил чист, уютен, а момиченцето вече имало легло и много играчки.

Зам.-министърката занесла дрешки, лакомства и плюшено прасенце Пепа и веднага започнали игра с малкото момиченце.  

Вижте поста на Адриана Стоименова във фейсбук:

Понякога възрастните забравяме колко лесно можем да разрушим нечий свят, особено на децата около нас. И все пак в очите на това дете, преживяло тежки мигове, има топлина. Срещата с него беше необикновена. Емоционална. Така подейства на всички ни този клип. Благодаря на хората, които изявиха желание да помогнат! Благодаря на социалните работници за незабавните действия! Мога да кажа със сигурност – малката е добре. Не само физически – нахранена, прегледана от лекар. Тя е спокойна. Крия името ѝ, за да запазя достойнството ѝ. Дано повече хора да се замислят за отговорността да бъдеш родител. Децата ни обичат не заради вещите или красотата, а заради обичта и подкрепата, с която ги даряваме. На това 3-годишно момиченце пожелавам никога да не види кадрите от социалните мрежи и вярвам, че ще получи своето щастливо детство. Също така вярвам, че случаи като този ни обединяват и можем да работим заедно за по-доброто бъдеще децата ни. На малката занесохме дрешки, както и плюшената играчка Пепа от известно анимационно филмче. Няма да се налага да я гушка, когато я е страх, защото лично се убедих, че в приемното семейство ще получи грижа и любов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"