Харизанов: Сериозен ремонт в кабинета ще вкара нови лица

https://www.24chasa.bg/novini/article/8834517 www.24chasa.bg
Георги Харизанов

Сериозен ремонт в кабинета "Борисов 3" с нови лица след утрешния коалиционен съвет. Това прогнозира Георги Харизанов от Института за дясна политика пред БНР.

“Едно заинатяване да се довърши мандатът в този състав на правителството би създало допълнително обществено напрежение вместо обстановката да се успокои и да сме много по-спокойни и единни в посрещането на предизвикателствата следващите месеци. Така че всички тези, смело мога да използвам думата, готини млади хора, които виждаме по улиците тези дни, да им се натрапва политика на инат е огромна грешка и мисля, че в крайна сметка управляващите няма да я допуснат“, посочи той.

Според Георги Харизанов обаче оставката на финансовия министър Владислав Горанов би била незаслужена: “Защото аз не провидях никъде отношенията и обвързаностите на г-н Горанов с г-н Пеевски, които да са основната причина той да подаде оставка. Освен това, ако има министър, който доста дълго може да говори за успехите на своя мандат, то Горанов е от тези министри“.