Сделката за Би Ти Ви трябва да завърши преди 27 октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/8843820 www.24chasa.bg
Петр Келнер

Би Ти Ви вероятно ще има нов собственик преди 27 октомври. Тогава се очаква да бъде завършена сделката, при която фондът PPF на чешкия милиардер Петр Келнер ще придобие компанията "Сентрал Юропиън медиа ентърпрайзис" (СМЕ), която притежава "Би Ти Ви Медия груп".
Това става ясно от отчета на СМЕ за последното полугодие.

Сделката вече е одобрена от акционерите на СМЕ, както и от регулаторните органи в Румъния и Словения.

Очаква се PPF да подаде необходимото уведомление в Европейската комисия през третото тримесечие. Затова от СМЕ предполагат, че сделката ще бъде завършена преди 27 октомври 2020 г.

Споразумението за сливане между СМЕ и PPF Group N.V. бе подписано на 27 октомври 2019 г., като стойността е 185 млн. евро.

От отчета става ясно, че у нас компанията отчита печалба преди обезценяването и амортизацията за трите месеца от май до юни в размер на 4,462 млн. долара. Това е спад от 43,4% спрямо същия период на 2019 г., когато е била 7,888 млн. долара. За полугодието спадът е с 33,8% спрямо миналата година. Понижението в нетните приходи за полугодието е 23,1% спрямо 2019 г.

Спад на приходите с 15,4% отчита и цялата компания за последните 6 месеца.

Резултатите се обясняват с негативното въздействие, което пандемията е оказала върху рекламния пазар в регионите, където СМЕ развива дейност. Това казват главните изпълнителни директори Майкъл дел Нин и Кристофър Майнуш в съвместно изявление. Според тях пониженията са били основно през април и май, като през юни резултатите са подобрени значително. Очакванията им са, че през юли и август финансовата стабилност на СМЕ ще е сравнима с нивото й от същия период миналата година.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта