В последния момент прегазената до Созопол Юлия не взела дъщеря си на море

https://www.24chasa.bg/novini/article/8860644 www.24chasa.bg
Убитата Юлия Ангелова е била прегазена поне от 2 автомобила.

МВР издирва сива кола за смъртта на жената

Дъщерята на Юлия, която беше прегазена на пътя Созопол - Царево, е трябвало да бъде с майка си във фаталната нощ, но в последния момент 9-годишното дете не е тръгнало с нея на море и останало в София при баща си, научи “24 часа”.

Таткото на момиченцето и Юлия са разведени. Така жената заминала сама на къмпинг “Арапя”.

В неделя отишла до Созопол за среща със своя приятелка и гаджето ѝ. Ако е била с детето си, то е щяло да бъде с нея, казват нейни близки, пожелали анонимност.

После е хванала таксито за къмпинга, за да се прибере.

Семейството

вече е съобщило

на момиченцето

за смъртта на майка му. Юлия е завършила финанси в УНСС, работила е в офиса на голяма немска компания в София.

Сив металик е цветът на колата, с която шофьор прегази в нощта срещу неделя 34-годишната софиянка Юлия Ангелова на пътя Созопол - Царево. Водачът избяга от местопроизшествието, а жената бе ударена и от мъж, който веднага подаде сигнал в МВР. 

Още на огледа станало ясно, че мъжът, блъснал Юлия и подал сигнал в МВР, не е първият, който я ударил. По тялото на жената личали следи от предишно прегазване, има версия и че поне 2 автомобила са минали през тялото на Ангелова. Затова от МВР веднага започнали да преглеждат записи от близки камери. Една от тях заснела бързо движеща се кола. Тя е сива на цвят, а от кадъра си личи, че предният капак на автомобила е огънат. Снимката обаче е странична, търсят се други камери, които може да са заснели номера на автомобила. Не е ясно и каква е колата, спекулира се, че вероятно е “Пежо 307” или “Фолксваген Голф 5”. Криминалистите обаче не изключват и автомобилът да е “Тойота Аурис”.

Катастрофата с Юлия станала, когато тя се прибирала от заведение в Созопол. Била там със своя приятелка и гаджето ѝ. Мъжът качил Ангелова на такси, спазарили се да я закара за 20 лв. до къмпинг “Арапя”, където била отседнала. По пътя жената видяла, че броячът наближава уговорената сума. Питала дали може да плати, след като изтегли пари, защото нямала повече.

Шофьорът обаче

отказал и я

свалил

насред пътя,

съобщи сайтът “Флагман”.

Водачът е установен от полицията, която обаче няма как да му повдигне обвинение. Той разказал точно къде оставил Юлия. Във втория си разпит твърдял, че дори се върнал и предложил да я закара до къмпинга, но тя отказала. Полицаи се съмняват във версията му. “Защо не ни го каза още при първия разпит?”, коментират те.

Какво точно се е случило, след като таксито оставя Юлия, не е ясно. Вероятно тя е тръгнала пеша към къмпинга, когато сивата кола я е блъснала. Участъкът е прав и полицаи смятат, че шофьорът, който я е ударил, е бил пиян или надрусан и затова не я е видял. Най-вероятно и втора кола е минала през тялото на Юлия, която била потрошена.

Едва около 1,10 ч софиянец зад волана на “Сузуки Лиана” подал сигнал за тялото на жената, след като секунди преди това и той я ударил.

Полицаите го тествали за алкохол и дрога, пробите му са отрицателни. Бързо станало ясно, че той няма нищо общо със смъртта на жената.